Waarom bezoekt u de “over ons”-pagina van een website? Om te ontdekken of er een klik tussen u en de eigenaar van de website is, toch? En om er achter te komen of de persoon u kan helpen met waar u naar op zoek bent. Als u op zoek bent naar een bedrijf dat u kan helpen met het oplossen van vraagstukken en uitdagingen op het gebied van leiderschap, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik zeg expres “bij mij”, want Trainnovation is een eenmansbedrijf, bestaande uit mijzelf, Sjoerd de Waal.

Dat Trainnovation een eenmansbedrijf is, is een bewuste keuze. Hierdoor is Trainnovation flexibel en kan het aanbod optimaal aan uw wensen aangepast worden. Als de opdracht te omvangrijk is voor één persoon of als ik de specifieke kennis zelf niet in huis heb, dan schakel ik andere bedrijven erbij in. Uiteindelijk gaat het erom dat ik uw vraagstuk goed begrijp én goed aanpak. Door het onderhouden van een sterk netwerk met hoog gekwalificeerde en gemotiveerde collega’s kan ik ook grotere en gecompliceerde opdrachten aan. Met mijn ervaring in het leiderschap (en hun expertise) is het coördineren van deze collega’s geen enkel probleem. Trainnovation is er voor die manager of directeur die inziet dat hij en zijn team zich voortdurend verder moeten ontwikkelen, maar niet de tijd/ ruimte heeft om aan alle aspecten van die ontwikkeling zelf invulling te geven.  Trainnovation helpt die manager vast te stellen waar en hoe verder ontwikkeld moet worden. Dat kan zijn door middel van hele trainingsplannen of verandertrajecten, maar ook met korte workshops, projectbegeleiding of een coachingstraject. Hierdoor kunt u zich richten op al die andere zaken die om uw aandacht schreeuwen.

Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven die bewust en gericht investeren in de ontwikkeling van zichzelf en hun medewerkers, ook de moeilijke tijden weten te overleven. Hoe beter bedrijven zich weten aan te passen aan constante verandering, des te minder zullen de crises vat op hen krijgen. Hiervoor is levenslang leren een voorwaarde.

Waarom zou u juist Trainnovation kiezen om u en uw medewerkers te ontwikkelen?

Om diverse redenen:

  • Ik heb eerst ruim 26 jaar werkervaring bijeen vergaard alvorens ik Trainnovation oprichtte en mij verder ontwikkelde tot innovatief trainer. U krijgt dus niet iemand die het theoretisch allemaal wel denkt te weten, maar een door de wol geverfde trainer met een flinke dosis leiderschapservaring.
  • Ik ben licentiehouder voor NBI® – breinvoorkeuren. Met breinvoorkeuren geef ik de leider niet alleen inzicht in zichzelf, maar help ik hem ook het leiderschap te vinden dat bij hem past. Daarbovenop verschaft het ook inzicht in de denkvoorkeuren van degenen met wie de leider te maken heeft, de zgn. stakeholders.
  • Voor het succes van uw organisatie is het uitermate belangrijk dat uw medewerkers betrokken zijn. Dat is iets anders dan tevreden! Met de NBI Medewerkers Betrokkenheid Scan meten we op 10 bepalende factoren hoe gezond uw organisatie (of afdeling) is. Aan de hand van de uitslag kan een gericht verbeteringsplan opgesteld worden. Meer hierover vind u onder de tab Breinvoorkeuren.
  • Ik leer mensen hoe ze het geleerde moeten toepassen. Ik lever dus niet de metaforische vis, maar wel de hengel en leer ze ermee omgaan.
  • De interventies (trainingen, workshops, coaching) zijn in hoge mate interactief. Weinig achteroverleunen, maar veel actie.
  • Ik heb mezelf zeer breed ontwikkeld en weet daardoor de juiste instrumenten bij de situatie in te zetten. In sommige gevallen maak ik een mix van instrumenten, waardoor weer nieuwe instrumenten ontstaan.
  • Ideeën genereren en zorgen voor de implementatie van de beste ideeën levert innovatie op.
  • Tenslotte is het de moeite van het vermelden waard dat ik Lead Between the Lines en The Whole Brain Leader geschreven heb. Het eerste boek geeft een blueprint voor leiderschap en het tweede één voor het transformeren van je leiderschap en de organisatie.

Door Trainnovation in te schakelen ontwikkelt u uw medewerkers tot leiders. Sommigen daarvan komen ook daadwerkelijk in een leidinggevende functie en anderen worden leiders in hun dagelijks werk en inspireren daarmee hun collega’s.