P1040507Kort of lang, de trainingen van Trainnovation moeten zo precies mogelijk aansluiten op uw behoeften en zijn daarom bijna altijd maatwerk. Wat is de training die u nodig hebt en voor wie? Met een goed gesprek kunnen we al aardig bepalen hoe de training eruit moet gaan zien, maar soms moet er een diepere analyse volgen. Trainnovation beschikt over veel instrumenten én ruime praktijkervaring in de toepassing daarvan. Hiermee bent u verzekerd van de juiste aanpak voor uw uitdaging.

Trainnovation richt zich met zijn trainingen vooral op management, leiderschap, samenwerken en bedrijfsprocessen. Dat kan heel algemeen zijn, met een breed scala aan vaardigheden en gedrag, maar ook trainingen op specifieke aspecten van leiderschap, zoals communicatie, effectief werken of strategieontwikkeling, behoren tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van trainingen die Trainnovation graag voor u verzorgt zijn:

De Leiderschap Tweedaagse:

House of leadership nederlands

Een op het boek “Lead Between the Lines” gebaseerde tweedaagse workshop, waarin managers vanuit verschillende invalshoeken naar hun eigen dagelijkse praktijk leren kijken. Met behulp van een breinvoorkeurenprofiel leer je hoe je zelf bij voorkeur denkt, je werk uitvoert, communiceert, relaties aangaat en leiding geeft. Doordat we er actief mee werken, leer je dat andere mensen op basis van hun breinvoorkeuren heel anders tegen bepaalde, voor jou logische, zaken zullen aankijken. Hoe ga je met die inzichten om?

In de Leiderschap Tweedaagse maken we gebruik van The House of Leadership, een blauwdruk waarmee je inzicht verschaft in jouw specifieke leiderschapssituatie. Om goed te kunnen leiden, is reflectie een belangrijke vaardigheid om inzichten te verkrijgen over de te volgen weg. Meer informatie over deze workshop vindt u onder Workshops – De Leiderschap Tweedaagse.

Breinvoorkeuren:

Logo Breinvoorkeuren NBI kl

In de jaren tachtig ontwikkelde Dr. Kobus Neethling op basis van intensief onderzoek NBI®, oftewel Neethling Brain Instruments. Het Nederlandse agentschap heeft dat voor onze markt omgedoopt tot Breinvoorkeuren NBI®.

Iedereen heeft z’n eigen breinvoorkeuren en inzicht hierin geeft inzicht in de manier waarop je je werk uitvoert, relaties onderhoudt, communiceert, leiding geeft, etc. Als licentiehouder van Breinvoorkeuren NBI® mag Trainnovation gebruik maken van alle instrumenten. Ik gebruik ze regelmatig voor zowel trainingen, coaching als advies.

Over breinvoorkeuren vindt u hier meer informatie.

Creatief Denken:

Thinking Process

Velen van ons hebben uitstekend geleerd hoe we kritisch kunnen denken en dat helpt ons vaak verder. Echter, soms moeten we het kritische denken even uitstellen en moet er eerst creatief gedacht worden. Met creatief denken kan je innovatieve oplossingen vinden voor hardnekkige problemen of uitdagingen. Als innovatief trainer ben ik opgeleid om dergelijke processen te begeleiden. Uit de opleiding tot innovatief trainer heb ik een sterk netwerk van creatieve denkers overgehouden met wie ik kan samenwerken.

Een basisproces voor creatief denken bestaat uit de volgende stappen:

  1. Het vinden van de juiste vraag
  2. Heel veel ideeën genereren
  3. Ideeën met hoogste potentie selecteren
  4. Geselecteerde ideeën onderzoeken op voor- en nadelen
  5. Projecten plannen voor de top 3

 

Door van de beste oplossing(en) een project te maken, blijven de ideeën niet achter, maar worden ze daadwerkelijk gerealiseerd.

Effectief en efficiënt werken:

Efficient employee

Kent u dat? Sta je weer eens in de file op weg naar huis, schiet het je opeens te binnen dat je dat ene belangrijke telefoontje nog had moeten plegen of die ene e-mail nog had moeten versturen. Door alle urgente zaken die vandaag over uw bureau stroomden bent u dat helemaal vergeten. Dat is niet lekker om daar op weg naar huis nog achter te komen. Hoe hou je nou het beste controle over die vloed aan informatie waaronder je dagelijks bedolven wordt? En hoe blijf je toch werken aan hetgeen belangrijk is om de doelen te halen?

Trainnovation heeft verschillende methodes waarmee alle zaken een plaats krijgen en u op tijd een signaal krijgt om actie te ondernemen.

Doelgericht communiceren:

Doelgericht communicerenWe communiceren elke dag, ons leven lang. Je zou dus denken dat we er flink veel ervaring in hebben opgedaan. Waarom gaat het dan toch zo vaak mis?
In de 1-daagse workshop gaan we aan de hand van uw breinvoorkeuren en die van de overige deelnemers actief aan de slag met het verbeteren van de communicatie.

Overige trainingen:

De bovenstaande trainingen zijn allemaal voorbeelden van wat Trainnovation zoal doet. Omdat Trainnovation vooral maattrainingen verzorgt, is de kans aanwezig dat uw training er (nog) niet tussen staat. Laat dat u er niet van weerhouden contact met Trainnovation op te nemen. Dat kan via info@trainnovation.nl of door te bellen naar 06-28149402.