Communiceren

Doelgericht communicerenWe doen het elke dag, ons leven lang. Je zou dus denken dat we er al flink veel ervaring mee hebben opgedaan. Toch is goede, effectieve en doelgerichte communicatie een zeldzaamheid. We begrijpen elkaar niet, we worden niet begrepen en niet zelden gaan we met een onvoldaan gevoel weer uit elkaar. Zowel in privésituaties, in het bedrijfsleven als in de maatschappij in zijn geheel liggen de voorbeelden van gebrekkig communiceren voor het oprapen. Waarschijnlijk kan je er zelf ook wel een paar bedenken en welke schade dat heeft opgeleverd, emotioneel, financieel, relationeel, enzovoort. Zou het niet fijn zijn als je door het verbeteren van je eigen communicatie een groot deel van die schades kunt voorkomen? Of nog mooier, dat je betere relaties kunt bouwen door bewust en doelgericht te communiceren? Relaties die wederzijds voldoening geven en emotioneel en financieel succesvol zijn? Door inzicht te verkrijgen in jouw breinvoorkeuren én die van anderen, kan je je communicatie aanzienlijk doelgerichter maken en de kwaliteit van je relaties verbeteren.

Breinvoorkeuren

Voorbeeld van een breinvoorkeurenprofiel. Benieuwd naar uw eigen breinvoorkeuren? Ik help u graag daar achter te komen.

Voorbeeld van een breinvoorkeurenprofiel. Benieuwd naar uw eigen breinvoorkeuren? Ik help u graag daar achter te komen.

Breinvoorkeuren vertellen je welke clusters van breinprocessen iemand bij voorkeur gebruikt. Dit is voor iedereen anders. Sommige mensen hebben een voorkeur voor details, grondige analyse en een stap voor stap aanpak. Anderen hebben juist een voorkeur voor het grote geheel, voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Weer anderen zijn vooral mensgericht of juist het liefst zakelijk en to the point. Je breinvoorkeuren geven je een indicatie van hoe:

 • je communiceert,
 • je taken uitvoert,
 • je relaties aangaat,
 • je leiding geeft,
 • gelukkig je zult worden in een bepaalde functie of beroep.

Doelgericht communiceren m.b.v. breinvoorkeuren

In de 1-daagse workshop gaan we aan de hand van je breinvoorkeuren én die van andere deelnemers actief aan de slag met het verbeteren van je communicatie. Je leert:

 • je breinvoorkeuren optimaal in te zetten,
 • aanwijzingen over de breinvoorkeuren van anderen te onderscheiden,
 • je communicatie daarop af te stemmen,
 • communicatiedoelen te stellen (en een verrassend simpele methode om ze te halen),
 • te luisteren,
 • problemen van anderen op te lossen
 • en nog veel meer!

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor ondernemers, directeuren, managers en andere leidinggevenden die beseffen dat een goede communicatie een onmisbare schakel voor succes is. Verder is iedereen die serieus aan zijn/ haar communicatie wil werken welkom.

Waar en wanneer?

De eerstvolgende workshop Doelgericht communiceren m.b.v. breinvoorkeuren is op donderdag 7 april 2016 in het Postillion Hotel Dordrecht en duurt van 9.00 tot 17.00. Na de workshop is er nog een uur ingepland voor netwerken.

Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
3316EH Dordrecht

Investering

De prijs bedraagt € 395,- excl. btw per persoon. Deze prijs is inclusief een professioneel NBI breinvoorkeurenprofiel, lunch, koffie, thee en versnaperingen gedurende de dag.

Aanmelden en contact

U kunt zich aanmelden via het inschrijvingsformulier op deze pagina. U ontvangt na het invullen van het formulier direct een e-mail met het verzoek te bevestigen dat u zich heeft aangemeld. Als u de bijbehorende link aangeklikt heeft, ontvangt u bericht met de instructies om de aanmelding definitief te maken. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u contact met Trainnovation opnemen via info@trainnovation.nl of bellen met 06-28149402.